FAQ – Ofta frågade frågor

Q. Hur gör jag en beställning?
A. För att kunna säkerställa att vi får all väsentlig information gällande din beställning så har vi nu gått över till att endast endast ta emot beställningar via email eller via kontaktformuläret på vår hemsida.

Skicka in din beställning eller offertförfrågan till info@preprint.fi eller via vårt kontaktformulär.

Ifall du har frågor gällande din beställning kan du ringa oss på 040 160 1196 eller maila oss på info@preprint.fi

Q. Får man en korrektur innan man beställer?
A. Ja, du får alltid en bildskiss med vara och tryck som visar hur slutprodukt blir innan beställning.

Q. Vilka betalningsvillkor gäller?
A. 14 dagar netto.

Q. Får man provtryck innan tryckning?
A. Ni får alltid en digital bildskiss/korrektur för godkännande. Provtryck ordnas inte i normala fall då det blir dyrt och det stannar upp produktionen. Den digitala korrekturen visar hur tryckena kommer. Ifall ni vill känna på materialet, prova storlekar eller annat gällande produkten så är ni mycket välkomna in till vårt showroom. Meddela gärna på förhand vad ni önskar titta på eller jämföra och när ni kommer så att vi kan beställa in vid behov och planera verksamheten så att det finns personal tillgänglig då ni kommer.

Q. Vilken sort fil behöver ni trycket i?
A. Absolut bäst, snabbast och minst extra jobb för oss är en vektoriserad fil. Vektoriserad fil kommer oftast i EPS, AI eller PDF format. Men beroende på vad som skall tryckas så kan även en en .jpg-fil fungera. Läs mer här om vad ni behöver tänka på då ni skickar in era tryck till för att garantera bästa möjliga slutresultat samt snabbaste leveranstid.

Q. Hur lång produktionstid är det?
A. Eftersom vi betjänar hundratals kunder per månad och har vår produktion noggrant planerad utgående från befintliga beställningar så har vi förstås även en orderkö som vi följer. Efter godkänd offert och efter att vi har fått in allt för produktionen nödvändigt material, filer och information och en godkännd korrektur sätts man in på följande lediga plats i orderkön. Ofta kan vi leverera färdiga produkter på kort varsel, men det är inget vi kan garantera. Det beror helt på hur vår orderkö ser ut. Ifall det är mycket bråttom så har man möjlighet att genom att betala en expressavgift på 50€ moms 0  och på så sätt säkerställa en snabbare leverans.

Produktionstiden kan således vara allt från en dag till flera veckor, helt beroende på orderkön, storleken på beställningen och leveranstid av materialet som skall tryckas. Det är därför mycket viktigt att ni uppger er eventuella deadline då ni gör er beställning och beställer i god tid!

Q. Hur lång leveranstid är det?
A. Ifall de färdiga produkterna skall skickas med frakt inom landet så är leveranstiden allt mellan 1-3 dagar beroende på vart de skall skickas.

Q. Hur skickas produkterna?
A. Vi använder oss av budtjänst inom nejden och Posten för inrikesleveranser.

Q. Vad kostar frakten?
A. Frakt kostar ca. 20€ per ca. 20 kg, vilket motsvarar runt 100 t-shirts. Detta är dock ett exempel och den slutgiltiga summan fastställs beroende på produkt, mängd, storlek och destination samt tidtabell. Pris på frakt framkommer i offerten.

Q. Var kan man besöka ert showroom?
A. Vårt showroom finns i samma byggnad som vår produktion men i andra ändan.

Adressen är:
Ab PrePrint Oy
Jakobstadsvägen 24
66900 Nykarleby

Q. När kan man besöka er?
A. Vi har för tillfället öppet vardagar kl 10-15 eller enligt överrenskommelse. Vi har stängt mellan 11-12 för lunch.

Q. Har du frågor som du inte hittade svar på?
A. Kontakta oss direkt på info@preprint.fi eller ring 040 160 1196 så svarar vi!