Tässä selitetään askel askeleelta, miten etenemme, jos 14 päivän laskua ei makseta ajallaan ja et ole ottanut meihin yhteyttä maksusuunnitelmasta.

 

Maksuviivästykset (yritykset, organisaatiot, yhdistykset)

Muistutus lähetetään automaattisesti 10 päivän kuluttua eräpäivästä. Muistutusmaksu on 5 €. Jos lasku on maksettu ennen muistutuksen saapumista, se voidaan jättää huomioimatta. Muissa tapauksissa muistutuslasku tulisi maksaa 10 päivän kuluessa tulostuspäivästä, mukaan lukien muistutusmaksu. Jos maksusi muistutuslaskusta, joka sisältää muistutusmaksun ja koron, ei ole tilillämme 5 työpäivän kuluessa, vaatimuksemme siirretään automaattisesti takaisinperintään. Perintätoimisto puolestaan lähettää vaatimuskirjeen ja perii omat maksunsa, mikä tekee siitä huomattavasti kalliimman. Jos perintälaskua ei makseta asetetussa määräajassa, tapaus siirretään käräjäoikeuteen, joka jättää kanteen kirjeellä, puhelimitse tai oikeudenkäynnin kautta.

 

Maksuviivästykset (yksityishenkilöt)

Muistutus lähetetään automaattisesti 14 päivän kuluessa eräpäivästä. Muistutusmaksu on 5 €. Jos lasku on maksettu ennen muistutuksen saapumista, se voidaan jättää huomioimatta. Muissa tapauksissa muistutuslasku tulisi maksaa 10 päivän kuluessa tulostuspäivästä, mukaan lukien muistutusmaksu. Jos maksusi muistutuslaskusta, joka sisältää muistutusmaksun ja koron, ei ole tilillämme 5 työpäivän kuluessa, vaatimuksemme siirretään automaattisesti takaisinperintään. Perintätoimisto puolestaan lähettää vaatimuskirjeen ja perii omat maksunsa, mikä tekee siitä huomattavasti kalliimman. Jos perintälaskua ei makseta määräajassa, tapaus siirretään käräjäoikeuteen, joka jättää kanteen kirjeellä, puhelimitse tai oikeudenkäynnin kautta. Tämä puolestaan tuo uusia kustannuksia ja voi johtaa oikeudenkäynti-, sulkemis- ja maksuhuomautuksiin luottotiedoissa.

 

Viivästyskorot

Kaikki eräpäivän jälkeen maksetut laskut lasketaan automaattisesti viivästyskorkona, jonka laskutamme erikseen sen jälkeen kun alkuperäinen lasku on maksettu kokonaan. Korko on tällä hetkellä 7%.